National Space Centre takes off with new entrance design

Mynt Design has created new wayfinding and interiors in an effort to bring more “theatre” to the museum entrance.


Consultancy Mynt Design has overhauled the entrance and front-of-house area at the National Space Centre attraction in Leicester.

Rebecca Anstee, Mynt’s project manager on the project, says: “We were looking to create some theatre – we wanted the visitor experience to start as soon as people came through the door.”

As part of the work, Mynt has looked to create a “focal point” around the installation of a Soyuz Spacecraft. Anstee says: “Previously this wasn’t presented in any way.”

The consultancy has also created new café branding and signage, updated seating booths and a “more efficient” seating area.

A new “countdown” installation showcases attractions at the museum while graphics wrapped around the exterior of the 77m Planetarium help to showcase it to visitors.

A spokesperson for the National Space Centre says the aim of the project was to “add the excitement and wonder that was missing from the main entrance area”.

They add: “I’m pleased to say that the area is now unrecognisable from where we started.”

Mynt says it now hopes to work on further phases of development at the centre.


Latest articles