Tom Dixon creates Centre Point members club

The summit of London’s iconic Centre Point building has been transformed into an exclusive members’ club, its interior masterminded by Tom Dixon.


The eagerly awaited Paramount members’ club, which rises 33 floors above London’s West End with a 360º view over the city, is due to open this October.


The luxury club will feature a new wraparound champagne bar on the top floor, as well as a sleek dining area, bar and lounge space on the lower two levels.


Dixon says the 1966 Richard Seifert building was a ‘difficult’ space to work with, with low ceilings and a distinctly corporate interior. ‘Our challenge was to enrich the existing space, making the building as dramatic on the inside as it was on the outside,’ he says.


Drawing inspiration from the Brutalist architecture of the 1960s, Dixon’s interior uses geometric shapes and materials in copper, brass and concrete to tie in with the aesthetic of the original building. ‘We are seeing a revival of interest in the architecture of that period, and a lot of people are reassessing what they used to dismiss as large slabs of concrete,’ he says.


Dixon has worked in close collaboration with lead consultant Mark Way, designing the mezzanine-level reception desk and the members’ bar on the 32nd floor. An installation on the building’s 1960s facade illuminated the familiar Centre Point sign in electric blue, in the run-up to the launch earlier this month.

Latest articles