National Theatre starts £1.25m refit

The Royal National Theatre this week began work on a £1.25m design project that includes a revamp of the front of house interiors, a 100-seat theatre and the temporary redesign of the Lyttelton theatre by Will Bowen.

The front of house revamp, designed by Jo Maund, focuses on use of lighting techniques and aims to create a contemporary, urban space.

The design includes a light sculpture, new signage, much of which is projected and new bars and seating areas lit with a variety of coloured lightboxes.

A spokeswoman says the refit is part of the Transformation season, which is aimed at providing opportunities for young writers and directors and which begins in May.

She says, ‘The refit is to give the public spaces a more relaxed and welcoming atmosphere.’

Latest articles

Remembering Jon Daniel: 1966-2017

We look back on the life and work of the Design Week columnist, independent creative director and social activist “who helped put black participation on the political map”.