Design Week’s quiz of the year

Test yourself with Design Week’s quiz of the year.

Chess

1. Which Pentagram partner redesigned the chess set this year for the World Chess Candidates Tournament in London?

 Answer: Daniel Weil

Font

2. What is the name of the typeface that the Home Office was accused of illegally using for its illegal immigrants campaign?

Answer: Plane Crash

Walkers

3. Who designed the new Walkers crisps packaging, which launched at the start of the year?

Answer: Design Bridge

Morag

4. What is the name of the giant stuffed tiger in the Morag Myerscough-designed children’s play space at the Royal London Hospital in East London?

Answer: Eddie

Logo

5. Which brand uncovered its new logo bit-by-bit as part of a social media stunt?

Answer: Philips

Whisky

6. Who designed a drinkable ‘whisky tornado’ as part of a festival of food in London?

Answer: Bompas & Parr

Beano

7. Wayne Hemingway created a set of brand guidelines for the Beano comic – how old is the Beano?

Answer: 75

Paper

8. Which newspaper’s website was named as the most effective design of the year at the Design Business Association’s Effectiveness awards?

Answer: The Daily Mail

Everton

9. Premier League football club Everton drew fire after releasing a new logo that ditched the club’s motto. What is this motto?

Answer: Nil Satis Nisi Optimum

Cadbury

10.  Cadbury lost a long-running legal case to protect the colour purple it uses for its Dairy Milk packaging. What is the Pantone number of this purple?

Answer: Pantone 2685c purple

AA

11.  Futurebrand created a new identity for American Airlines at the beginning of the year, replacing the 1967 logo created by which iconic designer?

Answer: Massimo Vignelli

Design Museum

Source: Luke Hayes

12.  The Design Museum is set to move to a new home in Kensington in 2015. Which famous architect bought the Design Museum’s current Shad Thames site for a reported £10 million?

Answer: Zaha Hadid

Pantone

13.  What is the name and Pantone number for Pantone’s recently announced ‘Colour for 2014’?

Answer: 18-3224 Radiant Orchid

 

tesco

14.  Tesco is taking on the iPad with the launch of its own tablet. What is Tesco’s tablet called?

Answer: Hudl

Coke

15.  Which British designer is heading to Atlanta to take up a new role as Coca-Cola’s vice president, global design?

Answer: James Sommerville

Latest articles