Selfridges opens new international shopping space

Selfridges is opening a new Customer Services space at its London flagship store, catering to the needs of international tax-free shoppers.

East Hall, Selfridges
East Hall

The new space has been designed by architect Waldo Works and houses a Tax Refund Lounge, two Tax Free Halls and several VIP areas “accommodating the needs of high-net-worth individuals”.

Selfridges has relocated the space from the lower-ground floor to the fourth floor. At 1,600m2 the space is more than three times the size of its previous setting and was developed in a multi-million-pound 16-month project, Selfridges says.

Other features in the space include a Quiet Room, two Library areas, a Refreshment Room and a Mac Bar. There is also a Theatre Desk, where shoppers can book tickets to productions, and a Faith Room, for worship and meditation.

Reception Desk
Reception Desk

Waldo Works says the Main Hall entrance space has been designed as “a dignified Classical room with the feel of a generous hotel lobby”.

In the West Hall the walls are covered with hand-painted glass panels of botanicals and exotic planting, while the East Hall features an 11m-long hand-painted-glass leather-topped bar.

The VIP areas are designed like “residential sitting rooms” says Waldo Works, and feature Walter Knoll sofas and Tacchini Marble tables.

Seating Area
Seating Area

Throughout the space, Waldo Works says it has aimed to “reinstate the architectural infrastructure”, by opening up windows and reinstating historical mouldings and columns.

Latest articles